Skip to content

“URBAN OASIS” – AMENAJARE APARTAMENT CU STUDIO 2.1

Sursa: xtdeco.ro


Echipa Studio 2.1 ne-a povestit din nou despre unul dintre proiectele recente. De data aceasta este vorba despre un apartament situat în complexul rezidențial Asmita Gardens din București.

Dacă te confrunți cu un spațiu de apartament limitat ca și dimensiuni, soluțiile găsite de cei de la Studio 2.1 te vor inspira cu siguranță! Este important de reținut că amprenta unui profesionist iese în evidență atunci când spațiul poate să te lase cu multe semne de întrebare. Citește mai departe pentru a afla tot ce-i mai important – chiar de la designeri!

“Proiectul din cadrul ansamblului Asmita Gardens a constat în renovarea completă a unui apartament de două camere. Pentru viitoarea locuință, beneficiarul și-a dorit să aducem culoare și un feeling de vacanță, dar totodată ca acel spațiu să îl reprezinte.”
“Provocarea cea mai mare a proiectului a fost amenajarea primitoare a spațiului redus ca dimensiuni fără a-l încărca și, în același timp, obținerea unor spații de depozitare generoase. Suma totală investită pentru amenajare a fost de aproximativ 20000 euro.
Ca paletă cromatică și materiale, predominante sunt combinația de alb/gri/lemn atât la nivelul finisajelor, cât și al mobilierului. Accentele de culoare propuse sunt galben și albastru, pentru a aduce acel feeling mediteranean pe care și l-a dorit beneficiarul. În ceea ce privește finisajele, elementul care dă personalitate spațiului este reprezentat de plăcuțele de ciment colorat, de inspirație orientală, folosite atât în băi, cât și în bucătărie. În completarea acestora avem pardoseala de parchet din lemn de stejar care dă căldură și eleganță spațiului.”
“În living am integrat atât o canapea generoasă și cosy cu zonă de TV, cât și un dining, deși camera destul de mică nu prea ne ajuta. Pentru a salva spațiu, am creat un volum de mobilier care servește atât ca suport TV, cât și ca băncuță pentru dining. La nivelul ferestrelor din living și dormitor, având un glaf foarte lat, am creat un “colț” de citit , o zonă de stat pe pervaz și privit.”
“Pentru a personaliza spațiul, în dormitor am propus un fototapet cu harta lumii. În zona de acces în dormitor aveam un spațiu destul de îngust, iar pentru a crea un dressing încăpător am propus un joc de volume – unele mai înguste, altele mai adânci, pentru a nu claustra holul de acces.”

Fototapetul Rebel Walls Harta Lumii, achiziționat prin XT Deco ajută dormitorul să devină o oază de liniște, dar oferă și inspirație și te poartă cu gândul peste granițe.

“Baia matrimonială face parte din dormitor, fapt ce contribuie la senzația pe care o ai într-o camera de hotel. Aici plăcuțele de ciment în compoziție cu pereții gri și mobilierul cu lemn, împreună cu cada freestanding dau acel feeling de relaxare dorit de client. Corpul de mobilier creează o compoziție asimetrică cu polița și oglinda rotundă, conferind totodată o nota jucaușă spațiului.”
“La bucatarie, având din nou un spațiu restrâns, am optat pentru o masă de bar cu două locuri, pentru a lăsa suficient loc pentru zona de gătit. Aici regăsim laitmotivul proiectului, respectiv plăcuțele de ciment colorat, la nivelul brâului și al spațiului de sub bar.”
“La nivelul pereților, am venit cu diverse accente în fiecare cameră. În dormitor am propus un fototapet cu harta lumii, în living un perete de beton aparent, care aduce masculinitate spatiului, iar în bucătarie, pentru a oferi mai multă personalitate, am propus un “colț” de tablă pe care să se poată desena.”

Studio 2.1 reușesc din nou să demonstreze că dificultățile se depășesc ușor când talentul și experiența intră în joc. Pentru proiectul lor, aceștia au folosit atât culori cât și pattern-uri fără a sufoca în vreun fel atmosfera unui spațiu redus. Pentru ca atmosfera să fie una plină de viață și fresh, toate aceste elemente sunt esențiale. Dacă te ferești de ele s-ar putea să-ți alunece printre degete secretul unei locuințe de vis.