Skip to content

Totul despre duplexul “Timeless shapes”

Așa cum probabil v-am obișnuit deja, ne plac amenajările cu un design relaxat, homey, în care unitatea este cuvântul de bază iar rezultatul corespunde în totalitate așteptărilor proprietarilor. Am realizat recent conceptul acestui duplex spațios, cu lumină din belșug, cu ajutorul echipei de la CorpConstruct și ne propunem ca în următoarele minute să împărtășim cu voi experiența noastră și viziunea care a stat în spatele acestui proiect.

Împreună cu proprietarii, un cuplu tânăr, am pornit de la ideea că trebuie să fructificăm pe cât posibil fiecare centimetru astfel încât spațiul să capete forma unei locuințe intime și primitoare, cu un twist retro. Desigur, funcționalitatea a fost și ea o cerință necesară, mai exact am mizat pe o anumită simplitate ce fuzionează impecabil cu esteticul și pe chimia dintre acestea două. Așa cum procedăm cu fiecare client, le-am sugerat proprietarilor să ne prezinte o serie de imagini de referință cu elemente, detalii, camere care le plac astfel încât să putem să ne transpunem puțin în lumea și personalitatea lor. Finalul este cel pe care îl vizualizăm acum împreună și a pornit de la propunerea noastră pe care beneficiarii au imbratisat-o entuziasmați încă de la început. Ei au intervenit doar cu mici ajustări care au dat și mai multă personalitate spațiului și au ajutat la conturarea exactă a locului în care își doresc să trăiască.

Duplexul este structurat în două zone distincte, zona de zi la primul nivel, împărțită în bucătărie, dining și living și zona de noapte și relaxare la etaj, separată prin scara interioară. Îi spunem relaxare pentru că am gândit pentru baia matrimonială un mini spa acasă, unde cada freestanding este personajul principal iar povestea este completată de lumină naturală, jocuri geometrice, și texturi îmbinate armonios. Am luat decizia amenajării băii astfel, tocmai datorită comunicării vizuale dintre ea și parter.

Conceptul a pornit de la zona de living, foarte generoasă, unde am integrat anumite elemente pe care le-au dorit proprietarii: canapeaua cu dublă orientare, un colț pentru citit, un șemineu cu bioethanol, o bibliotecă. De aici am continuat cu bucătăria și diningul, unde am integrat o serie de elemente retro. Pardoseala aleasă a pornit de la conceptul nostru care îmbină stilul modern cu elemente retro și accente care duc cu gândul la vacanță. Am ales o îmbinare spectaculoasă între parchet și plăci ceramice, gândită pentru a evidenția bucătăria și zona de dining.

Revenind la funcționalitate, provocarea a fost să găsim spații pentru depozitare întrucât holul de la intrare, lung și îngust, nu permitea integrarea acestora. Astfel că în primele corpuri ale bucătăriei, deși nu te-ai gândi, se regăsesc cuierul și pantofarul.

Organizarea spațială a apartamentului are în centru ideea unor zone foarte bine separate din punct de vedere al scopului lor însă fără a le separa prin pereți de compartimentare. Astfel că unicul element despărțitor este volumul funcțional din lemn dintre bucătărie și dining pentru ca proprietarii să se poată bucura de cât mai multă lumină naturală. Am pus accentul pe atmosferă, prin detaliile și accesoriile alese și am restrâns paleta cromatică la culori neutre: griuri, alb, negru. Accentele de albastru rup monocromia spațiului dar cu un scop precis: să îi trimită pe proprietari cu gândul la vacanță.

O provocare a fost etajul, unde aveam trei dormitoare foarte mici iar beneficiarii își doreau un dormitor matrimonial intim, mai generos, cu dressing și baie proprie. Astfel am propus desființarea unor pereți și am transformat spațiul într-unul cu un dormitor matrimonial cu dressing walk-in și baie cu lumină naturală prin golul perforat către living. Am schimbat și aspectul balustradei, am propus sticlă tocmai pentru a se completa armonios cu sticla din baie și pentru o mai bună comunicare între etaj și parter. Alte modificări importante aduse de noi au fost cele de la nivelul electricelor, astfel încât să obținem o bună iluminare artificială. Iar la solicitarea clienților, am propus o soluție de fonoizolare cu vată minerală a pereților comuni cu vecinii, ce aduce un plus de intimitate si liniste in spatiul interior astfel incat uneori chiar uiti ca esti intr-un imobil de locuinte colective impreuna cu o multime de alti locatari.

Rezultatul final este cel pe care îl vedeți și voi, un loc despre care proprietarii mărturisesc că este exact așa cum și-l imaginau. Un spatiu scăldat de lumină naturală care accentuează elementele decorative, intim și confortabil, cu o atmosferă de relaxare continuă, așa cum ar trebui să fie orice loc în care ne petrecem mare parte din timp.